miercuri, 15 iulie 2009

[Serial] The other DEXTER


Dexter - un serial care nu are nicio legatura cu mai micul, jucausul si inofensivul personaj din desenele animate Dexter's Laboratory. Singura asemanare dintre personajul serialului de fata si cel al desenului animat, tine de numele acestora - Dexter.

Am vizionat serialul relativ tarziu [avand in vedere ca ruleaza din 2006], incepand cu toamna trecuta, cand o prietena mi-a propus sa urmaresc un episod. Nu ma asteptam sa-mi placa prea mult, am ras chiar cand i-am auzit numele, gandindu-ma la desenul animat. Pot spune ca m-a surprins in mod placut, pornind de la tema serialului, la personaje, pana la interpretarea rolurilor.

Dexter spune povestea unui tanar orfan, al carui nume da titlul serialului, crescut de un politist din Miami, si anume Harry Morgan, care descopera ca fiul sau are o nevoie primordiala de a ucide. Harry incearca sa-i dirijeze acest impuls, spre a omori numai persoane rele. Dupa moartea politistului, Dexter ajunge sa lucreze pentru laboratorul de criminalistica al Departamentului de Politie din Miami, alaturi de sora sa vitrega, Debra Morgan. In noptile libere acesta duce o viata dubla, urmarind si omorand criminali si colectand mostre cu sangele acestora, sau intalnindu-se cu prietena sa, Rita Bennett.



Pana acum au fost difuzate 3 sezoane, a cate 12 episoade, in septembrie fiind preconizat cel de-al 4-lea. Dexter e un serial pe alocuri genial, personajul eponim fiind de multe ori interpretat cum nu s-ar putea mai bine, nu prea apuci sa te plictisesti, cel putin la mine nu s-a intamplat iar aspectul copilaros al personajului principal ce ascunde un sadism innascut, zic eu ca face toti banii.

Daca sunteti amatori de seriale bune, de intrigi si de mult popcorn si nu l-ati urmarit pana acum, eu zic s-o faceti si sa nu-l ratati in toamna.
Daca nu vi se face rau vazand sange, daca nu va sperie sadismul sau daca va plac un pic mai mult serialele fara neveste disperate sau evadari din inchisoare, va recomand cu caldura: DEXTER.

Trailer sezon I


Trailer sezon II


Trailer sezon III

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu